Biser sir Recepti Recepti - detalji

Špagete u sosu od povrća

Za 4 osobe:

  • 300 g špageta
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • 1 tikvica
  • 60 g krupno rendanog parmezana
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 1 l pasiranog paradajza
  • 4 kašike balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko listića bosiljka
  • kašičica ruzmarina
  • glavica luka
  • čen belog luka
  • so, biber

Vreme pripreme: oko 35 minuta

1. Oprano povrće iseckati na kockice. Iseckati crni i beli luk. Špagete skuvati po uputstvu.

2. Zagrejati maslinovo ulje i propržiti crni i beli luk. Dodati ruzmarin i paradajz-pire. Umešati pasirani paradajz i ukuvati sos. Dodati iseckano povrće i kuvati još 5 minuta. Posoliti, pobiberiti i začiniti sirćetom.

3. Procediti špagete i pomešati ih sa sosom. Dodati bosiljak, poklopiti i ostaviti minut-dva da se ukusi pomešaju. Servirati posuto parmezanom.

Špagete u sosu od povrća