Biser sir Recepti Recepti - detalji

Ćuretina sa mlincima

Sjajno jelo! Ako baš, baš volite da uživate u izuzetnoj mešavini ukusa, probajte ovaj recept. Ne čuvajte najbolje samo za sebe, već ga spremite i za drage goste!

Sastojci:
mlinci: 600 g
Biser gauda sir: 150 g
ćureće belo meso: 500 g
neutralna pavlaka: 300 g
Biser mileram: 300 g
plavi sir: 100 g
Biser maslac: 30 g
bujon od povrća: 1 l
ulje
so
biber

Priprema:
Ćureće grudi isecite na šnicle, posolite i pržite na Biser maslacu. Mlince izlomite na manje komade i prelijte toplim bujonom. Zatim umutite Biser mileram, neutralnu pavlaku i malo bujona. Posudu za pečenje podmažite maslacem, na dno posude složite poparene mlince, preko njih pržene šnicle i zalijte sokom od pečenja. Po želji dodajte plavi sir i sve prelijte sosom. Poređajte ostatak mlinaca, zalijte preostalim sosom i narendajte Biser Gauda sir. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.