Biser sir Recepti Recepti - detalji

Gurmanski sutlijaš

Evo pravog recepta za sladokusce i one koji vole što bogatije ukuse. Pirinač koji uživa u Biser Mleku i maslacu, serviran sa čokoladom, lešnicima i bademom.

Sastojci:

pirinač: 200 g
Biser maslac: 15 g
Biser mleko: 0,5 l
šećer: 60 g
cimet: 5 g
slatka pavlaka: 0,5 l
čokolada: 100 g
vanila po želji
lešnici i bademi po želji

Priprema:
Biser mleko sipajte u šerpu, dodajte slatku pavlaku, vanilin šećer i mleveni cimet. Isecite kocku Biser maslaca i dodajte ostalim sastojcima. Kada sve prokuva, dodajte pirinač i mešajte. Lagano sve kuvajte dok pirinač ne bude mekan. Sve umutite blenderom. Čašu dekorišite čokoladnim topingom i dodajte sutlijaš, narendajte čokoladu po želji. Na kraju dodajte dekoraciju od seckanih badema i lešnika po želji.