Biser sir Recepti Recepti - detalji

Zapečena musaka

Za 4 osobe:

  • 100 g Biser gauda sira
  • 700 g krompira
  • 300 g šargarepe
  • 200 ml slatke pavlake
  • 250 ml Biser mleka
  • 1/2 veze bosiljka
  • kašika Biser maslaca
  • so, biber

Priprema: oko 25 minuta

1. Oprati i oljuštiti krompir i šargarepu, pa iseći na kolutove. Poređati u nauljeni pleh naizmenično krompir i šargarepu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

2. Zagrejati rernu na 180 C. Razmutiti slatku pavlaku i mleko, posoliti i pobiberiti. Izrendati sir. Iseckati bosiljak i ubaciti u mešavinu mleka i pavlake, zajedno s rendanim sirom. Preliti povrće pripremljenom mešavinom i poređati odozgo maslac u komadićima. Peći u rerni oko 45 minuta.

3. Izvaditi jelo iz rerne i kada se malo ohladi, iscepkati listiće bosiljka i ukrasiti pre serviranja. Služiti uz belo vino ili pivo.

Zapečena musaka